Szybkość działania, funkcjonalność, koszty użytkowania oraz sposób montażu – to najważniejsze cechy, jakie różnią sprzęt gastronomiczny elektryczny i gazowy. Jest ich jednak o wiele więcej. Poznaj je wszystkie. Dowiedz się też, który sprzęt lepiej wybrać do kuchni w lokalu gastronomicznym i dlaczego.
Zamierzasz otworzyć bar, restaurację lub inny lokal gastronomiczny? To świetny pomysł na biznes, zwłaszcza gdy w okolicy brakuje tego typu obiektów. Jednak, aby móc sprawnie obsługiwać klientów, musisz odpowiednio wyposażyć zaplecze kuchenne.
BHP jest nieodłącznym elementem funkcjonowania każdego zakładu pracy bez względu na branżę, w której działa. Obowiązki pracodawcy w tym zakresie określa szczegółowo Kodeks pracy. Przepisy zobowiązują właściciela firmy do stworzenia takich warunków, które będą bezpieczne, godne i komfortowe dla podwładnego.
Awarie sprzętu gastronomicznego są stałym elementem pracy z takimi urządzeniami. Naturalne jest, że po kilku latach eksploatacji niektóre podzespoły czy detale zawodzą. Zdarza się też, że urządzenie ma wadę fabryczną lub było eksploatowane niezgodnie z zaleceniami.
Utrzymanie wysokiego poziomu czystości w lokalu gastronomicznym jest priorytetem do satysfakcji Klienta ale także jest konieczne do spełnienia wymogów sanitarnych.
Wyposażenie kuchni w restauracji wymaga sporych nakładów finansowych.
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz personalizacji ustawień serwisu
Jeżeli nie blokujesz w przeglądarce tych plików, to zgadzasz się na ich używanie oraz zapisywanie w pamięci urządzenia. W przeglądarce istnieje możliwość zarządzana plikami cookies. Korzystanie z serwisu bez blokowania plików cookies oznacza
zgodę na ich wykorzystywanie.